Heren

Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren, wilden mijn broers en ik iets speciaals met het gezin doen. Als verrassing hadden we daarom een compleet verzorgde wildarrangement in de Veluwe geboekt bij Wildproeverij.nl! Mijn vader is lid van een kookclub en mijn moeder heeft haar eigen cateringbedrijf. Wij zijn dus opgegroeid in een gezin waarin eten erg belangrijk is en het altijd bourgondisch genieten is. Het leek ons daarom erg leuk om samen de route af te leggen die het Veluwse wild ook aflegt, van bos tot bord.

Interessante excursie en een heerlijk diner

De wildproeverij begon ‘s middags rond een uur of 13, waar we hartelijk ontvangen werden bij het haardvuur in een heuse jachthut. Vanaf deze hut begon de wildtocht door de bossen met de boswachter en de jager. Dit vonden we allemaal best wel spannend! Het was erg bijzonder om mee te maken hoe de jager op dieren jaagt en het is natuurlijk sowieso heerlijk om in de natuur te zijn. Na zo’n 1,5 uur was de jacht geslaagd, dus was er in ieder geval eten voor die avond!

Na de wildtocht kregen we een heerlijk warm kopje thee en daarna stond alweer de volgende activiteit voor de deur, namelijk de ontweid- en slachtdemonstratie. Ik heb nog nooit meegemaakt hoe een dier wordt geslacht dus dat vond ik wel even slikken. Toch vind ik het wel belangrijk om me hier bewust van te zijn, want door deze demonstratie heb ik nu met mezelf afgesproken dat ik voortaan alleen goede kwaliteit vlees zal kopen bij een slager. Mijn vader zei ook al dat hij nu bewuster met het eten van vlees omgaat, dus in die zin was de demonstratie zeker nuttig geweest. Na de ontweid- en slachtdemonstratie werd het langzaam tijd voor het diner. We kregen eerst een heerlijke aperitief, waarna we ons op het wildbraad en -buffet konden storten. Nu kan ik je zeggen dat ik nog nooit zulk heerlijk vlees gegeten heb en zelfs mijn ouders waren er ook van onder de indruk. Het diner was dus zeer geslaagd en mijn familie en ik hebben een superleuke dag gehad!