Op zoek naar een ‘groot en voordelig huis’?
Je boeltje pakken en vertrekken naar Duitsland is iets waar steeds meer Nederlanders voor kiezen. Wonen in Duitsland heeft dan ook veel pluspunten in vergelijking met Nederland als woonland. Natuurlijk zijn er ook de nodige minpunten aan het leven in Duitsland. Maar voor veel Nederlanders geven enkele belangrijke voordelen die Duitsland te bieden heeft tóch de doorslag. Wij als ervaren makelaar in huizen in de Nederlands-Duitse grensregio, weten precies wat Duitsland nu zo aantrekkelijk maakt. Niet voor niets melden zich bij Oostmakelaardij.nl steeds vaker geïnteresseerden die de stap willen nemen en op zoek gaan naar een groot en voordelig Duits huis.

Duitse huizen hebben veel aantrekkelijks te bieden
Mensen zoeken dus een ‘groot en voordelig huis’ bij de oosterburen. En dat is precies wat een Duits pand zo interessant maakt. De woningen direct over de grens zijn tienduizenden euro’s goedkoper dan in ons eigen land. En ze bieden vaak aanzienlijk meer ruimte en hebben een groter perceeloppervlakte. Verder kun je bij de Duitse huizen die je op Oostmakelaardij.nl kunt vinden, rekenen op woningen die van zeer sterke en duurzame materialen zijn gemaakt. Een van de onderscheidende kenmerken van de Duitse huizenmarkt is dan ook dat de gebruikte bouwmaterialen doorgaans van betere kwaliteit zijn dan in ons eigen land. Je koopt dus een woning die beter betaalbaar is, meer ruimte biedt, meer grond heeft en van betere kwaliteit is. Super toch?

Het dagelijkse leven in Duitsland
Natuurlijk draait niet alles in het leven om geld, hoewel het uiteraard lekker is als je aanzienlijk minder hypotheeklasten hebt dan voorheen. Ook de levenskwaliteit is van groot belang. En op dat punt zit het bij de Duitsers ook helemaal goed. Natuurlijk is emigreren een cultuurschok. Maar als je de taal goed kent en je verdiept in de Duitse cultuur, zul je merken dat onze oosterburen vriendelijk, correct en betrouwbaar zijn. Buiten dorpen en steen valt er daarnaast voldoende te genieten van de mooie Duitse natuur. Bergen en bossen in overvloed! Fijn is verder dat het dagelijks leven in Duitsland prima te betalen is. De goederen in supermarkten en winkels zijn voordeliger geprijsd dan hier, terwijl ook de vervoerskosten een stuk lager liggen. Daarbij is bijvoorbeeld aantrekkelijk dat de kinderbijslag en andere financiële toeslagen fiks hoger liggen dan in Nederland

Bekijk nu online ons huizenaanbod
Ook geïnteresseerd geraakt in emigratie naar Duitsland? Doe dan inspiratie op in het brede huizenaanbod van Oostmakelaardij. Wij helpen je graag aan een voordelige en grote Duitse woning!