Als je op zoek bent naar Italiaanse luxe en kwaliteit, dan zul je vast al eens gehoord hebben van Loro Piana. Dit merk begon in 1924 in het verhandelen van textielsoorten en is zes generaties later uitgegroeid tot een high-end kledingmerk die prachtige kleding produceert van het fijnste materiaal.

Kasjmier uit de Andes

Loro Piana maakt gebruik van kasjmier afkomstig van de vicuña, kameelachtige dieren die in kleine groepjes leven in de Andes en heel zacht wol van premium kwaliteit leveren. Vicuña’s worden ook wel “Queens of the Andes” genoemd en hun wol werd al door de heersers van de Inca’s gedragen. Door de jaren heen is daarom veelvuldig op vicuña’s gejaagd om hun zachte vacht en helaas werd de populatie hierdoor steeds kleiner en kleiner. De Peruaanse overheid heeft uiteindelijk een exclusieve samenwerking mogelijk gemaakt tussen de plaatselijke herders in de Andes en een aantal handelaars van vicuña-wol, waarvan Loro Piana er een van is. Om er nog zekerder van te zijn dat de vicuña’s op een diervriendelijke manier worden behandeld, heeft Loro Piana daarnaast in 2008 ook een private natuurreservaat opgezet, de Dr. Franco Loro Piana reserve. In dit reservaat heeft de populatie van vicuña’s weer kunnen groeien en kunnen we op een verantwoorde manier blijven genieten van de beste kwaliteit kasjmier zoals we dat gewend zijn van Loro Piana.

Ervaar de fijne kwaliteit zelf

Als je eenmaal een kasjmieren trui van Loro Piana aan hebt gehad, dan zou je hem het liefst niet meer uitdoen. Benieuwd geworden? Pauw.com is officiële verkoper van Loro Piana en je kunt in hun webshop een gedeelte van de collectie bekijken. Toch zul je pas echt de kwaliteit en luxe merken als je Loro Piana in je handen hebt, dus kom vooral ook eens langs een van de Pauw winkels die door heel Nederland zitten! Naast heerlijk zachte kasjmieren truien van de fijnste kwaliteit, kun je bij Loro Piana ook terecht voor bijvoorbeeld leren en suède schoenen, polo’s van zijde/katoenmix en wollen pantalons. Loro Piana maakt uitsluitend gebruik van materialen van de beste kwaliteit en zal daarom jarenlang mee gaan!