Er zijn op de markt ontzettend veel verschillende heren broeken beschikbaar. Dat is natuurlijk ook logisch omdat er ook ontzettend veel verschillende situaties te bedenken zijn, waarin je een andere broek zou willen dragen. Waar je op een begrafenis of een huwelijk misschien liever voor een pantalon kiest, dragen de meeste mensen dit niet als ze met hun gezin een bezoek gaan brengen aan de dierentuin of als ze in de tuin aan het werk zijn. Het is dus noodzaak dat er zoveel verschillende heren broeken zijn. In de praktijk dragen ontzettend veel mannen in het dagelijks leven een pantalon of een chino. Maar wat zijn dit eigenlijk voor broeken? We vertellen het je in dit artikel.

Pantalon
Als we het over populaire broeken hebben, kunnen we deze heren broeken niet negeren. Een pantalon wordt al van oudsher gedragen als onderdeel van een pak en de laatste jaren ook steeds vaker, zonder dat men een compleet pak draagt. De meeste mannen dragen een pantalon vooral bij nette gelegenheden. Dat kan natuurlijk zowel zakelijk als privé zijn.

Chino
Chino’s zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De Chino komt oorspronkelijk uit China en werd gemaakt voor soldaten. Deze broek wordt vooral gedragen als casual heren broek die toch netjes is. Veel mannen dragen deze heren broeken bij gelegenheden waar jasje, dasje niet echt verplicht is, maar waar ze toch netjes voor de dag willen komen. De online winkel Oger.nl heeft overigens beide heren broeken in het assortiment